Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z białą kiełbaską zakwaszany wodą z ogórków kiszonych

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kiełbasa biała 5-6 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz
cebula 1/2
marchew 1
pietruszka 1
seler kawałek
Liść lubczyku suszony Prymat
śmietana 30% 50 ml

do zakwaszenia woda z ogórków kiszonych

woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białą kiełbaską zakwaszany wodą z ogórków kiszonych

Kiełbasę myjemy, zaparzamy we wrzącej wodzie, a następnie zalewamy świeżą wodą.
Dodajemy marchew, pietruszkę, seler, cebulę, ziele, liście laurowe, liść lubczyku oraz obrany czosnek i gotujemy na małym ogniu pół godz.
Dodajemy sól, pieprz, majeranek oraz wlewamy wodę z ogórków kiszonych (2 szkl) i gotujemy 10 min.
Wlewamy śmietankę, mieszamy i wyłączamy palnik.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i pokrojoną kiełbaską.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.06.2014 08:58
Pyszny żurek :-)
w mojej kuchni 23.06.2014 12:15
jedna z lepszych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak