Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek wielkanocny z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
wędzony boczek 30 dag
Majeranek suszony Prymat
żurek śląski 1 op
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek wielkanocny z boczkiem

Ziemniaki, marchewke i pietruszke pokroić w kostke. Zalać 2 l wody i zagotować. Przygotować żurek według przepisu na opakowaniu. Dodać do zupy. Następnie pokroić w kostke boczek i również dodać do zupy. Całość gotować jeszcze przez ok. 10-15 min. Przyprawić do smaku majerankiem. Podawać z ugotowanymi jajkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.03.2014 08:55
bardzo smaczny
Wafelek2601 20.01.2013 15:25
Pyszny żurek, z boczkiem to w ogóle jest najlepszy.
Izabela/bella81 10.10.2011 00:13
pyszna zupka
traktorek 04.06.2011 21:35
piękny i przesmaczny
Anna138 11.05.2011 17:03
pycha
Magdalena1110 25.04.2011 07:24
smaczny
annagebalska 19.04.2011 08:49
pycha
Kuchareczekjeden 17.04.2011 07:34
pyszny !
Gosia32
Gosia32 03.04.2011 08:49
na Wielkanoc super;]
AgaS10 19.03.2011 11:25
mój mąż uwielbia:)
Izabela28 17.03.2011 13:00
pyszny ten żurek:)
Dorota59 11.03.2011 09:01
uwielbiam taki żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak