Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na zakwasie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2,5 litra
zakwas żytni 200 ml
kiełbasa 2 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuki
śmietana 30% 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na zakwasie

Bulion należy podgrzać, dodać kiełbasę i gotować około 20 minut. Dodać zakwas i gotować dalej. Czosnek obrać i dodać do garnka, następnie wsypać majeranek, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania dodać zahartowaną wcześniej śmietanę. Przed podaniem kiełbasę pokroić w plasterki. Można podawać również z ugotowanym na twardo jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 22.01.2017 14:45
Wygląda pięknie
Malinka 22.01.2017 14:03
Paachnie aż u mnie!
tobi1989 22.01.2017 13:21
Spróbuję :)
Małgorzata92 22.01.2017 13:01
Wspaniały :)
marzut 22.01.2017 11:19
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak