Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na wędzonce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1 szklanka
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
wędzonka 30 dag
majeranek do smaku
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wędzonce

Wykonanie:
Do garnka wlać 1 litr wody, wrzucić wędzonkę i ugotować wywar. Po czym wyjąć wędzonkę, zebrać nadmiar tłuszczu, włożyć włoszczyznę z czosnkiem i sól do smaku. Gdy warzywa będą miękkie , wyjąć włoszczyznę ,wlać zakwas, zagotować, podprawić śmietaną z mąką, posypać majerankiem. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 23.02.2016 10:45
Jedna z moich ulubionych zup :)
Wafelek2601 23.02.2016 10:05
Bardzo lubię
tobi1989 23.02.2016 10:04
Pyszny obiadek :)
w mojej kuchni 23.02.2016 09:00
smaczne i ciekawe danie na obiad
Ewelina1991 23.02.2016 08:13
smaczny żurek
Krzysztof15 23.02.2016 06:42
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak