Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na wędzonce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka 40 dkg
smalec 1 łyżka
włoszczyzna 1 pęczek
zakwas na żur 1/2 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sól i pieprz
ziemniaki ugotowane 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wędzonce

Włoszczyznę umyć, zalać wodą i zagotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wędzonkę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać do wywaru. Gotować razem do miękkości. Zalać zakwasem na żur. Zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 21.01.2017 15:50
Żurek w każdej wersji jest smaczny i nasz polski.
Ela15 27.12.2015 09:31
pyszny żurek
paula191919 12.09.2015 10:00
bardzo pyszny żurek
Bernadeta1 17.08.2015 22:03
smaczny taki żurek
adelajda 02.07.2015 12:51
też gotuję na wędzonce :)
Smaczna_B 23.06.2015 15:54
bardzo lubię taki żurek
misia53 01.06.2015 13:12
żurek w moim domu wszyscy zajadają więc spróbuję Twoją wersję
gosia56 20.05.2015 19:24
och dawno nie gotowałam zurku narobiłeś mi smaku muszę ugotować
IwonaKa 19.05.2015 18:02
bardzo lubię taki żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak