Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na naturalnym zakwasie
Kroki postępowania
Można także wcześniej podsmarzyć boczek na patelni, wtedy będzie on w żurku w postaci chrupiących skwareczków.
(Przepis na zakwas znajdziecie w moich przepisach).
woda zimna | 1,5 litra |
kiełbasa podwawelska | 200 gram |
boczek wędzony | 100 gram |
kostka rosołowa | 1 sztuka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 łyżka |
zakwas na żur | 3/4 litra |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
cebula | 1/2 sztuki |
por | 1/4 sztuki |
jajko ugotowane na twardo | 4 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: