Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
cebula 1 szt
pieprz
sól
majeranek 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
zakwas na żurek 1 butelka
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na boczku

Do garnka wlewamy ok 1,5 litra wody.Następnie dodajemy przyprawy i przesmażony pokrojony w kostkę boczek z cebulką wszystko razem gotujemy.Na koniec dodajemy dobrze roztrzepany zakwas i dodawany do wywaru wszystko to jeszcze 10 min gotujemy na małym ogniu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 19.05.2012 21:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak