Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na białej kiełbasie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur 1/2 l
pół szklanki gęstej śmietany.
grzyby suszone 2 sztuki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na białej kiełbasie

Zagotowac 3 szklanki wody z lisciem laurowym, zielem, cebulą i czosnkiem. Dodać wcześniej namoczone grzyby razem z wodą w której się moczyły, włozyc białą kiełbasę, gotować na małym ogniu około 40 minut. Przecedzić wlac żur, dodać pokrojone w paski grzyby i kiełbasę oraz majeranek, zagotować. Zestawic z ognia wymieszać ze śmietaną, można podawać z jajkami na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak