Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek kiszony z białą kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 3 litry
kiełbasa biała 3 do4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
ząbek czosnku 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szypta
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
zakwas na żur 250 ml

Porada

Można podawać z chlebem ,lub z ziemniakami

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek kiszony z białą kiełbasą

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki
Krok 1 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
2
Do garnka wlać wody, dodać kiełbaski, ziele angielskie, liść laurowy, ząbki czosnku.
Krok 2 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
3
Wszystko gotować około 10 minut,
Krok 3 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
4
Dodać kostkę rosołową i zagotować
Krok 4 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
5
Do całości wlać zakwas na żur i zagotować chwilkę
Krok 5 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
6
Doprawić solą, pieprzem ,posypać majerankiem
Krok 6 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 15.03.2015 17:24
Bardzo dobry :-)
jasiek 15.03.2015 16:50
kiszonego nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak