Żurek kiszony z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda zimna

    3 litry
  • kiełbasa biała

    3 do4 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • ząbek czosnku

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    szypta
  • Kostki rosołowe Kucharek

    1 szt
  • majeranek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • zakwas na żur

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
Przygotować wszystkie składniki
Krok 2 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
Do garnka wlać wody, dodać kiełbaski, ziele angielskie, liść laurowy, ząbki czosnku.
Krok 3 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
Wszystko gotować około 10 minut,
Krok 4 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
Dodać kostkę rosołową i zagotować
Krok 5 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
Do całości wlać zakwas na żur i zagotować chwilkę
Krok 6 - Żurek  kiszony z białą kiełbasą foto
Doprawić solą, pieprzem ,posypać majerankiem
Można podawać z chlebem ,lub z ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 15.03.2015 17:24
Bardzo dobry :-)
jasiek 15.03.2015 16:50
kiszonego nie próbowałem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat