Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek Bukowiański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka 30 dag
chrzan 2 łyżki
czosnek 3 ząbek
ziela angielskie kilka
majeranek 2 łyżki
kostka rosołowa 4
mąka
sól
śmietana 18 proc
grzanka lub suchary
ocet 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek Bukowiański

W garnku zagotuj 2 litry wody. Dodaj wędzonkę, kostki rosołowe, chrzan, posiekany czosnek i przyprawy. Gotuj ok 30 min. Zagęść niewielką ilością mąki, wymieszaj, zagotuj. Zupę zdejmij z ognia. Wlej kilka łyżek śmietany, zakwaś kwaskiem cytrynowym lub octem. Dodaj majeranek, przypraw solą. Podawaj z grzankami lub białą kiełbasą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak