Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek bezmięsny Agatki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
ziemniaki 3 sztuki
bulion warzywny 1 litra
czosnek 5 ząbki
maślanka 40 dag
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 łyżeczki
pieprz 3 szczypty
koperek 3 łyżeczki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek bezmięsny Agatki

Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na patelni na 1 łyżce oleju. Do tego dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, ziemniaki i pietruszkę. Następnie wlewamy wszystko z patelni w bulion i gotujemy do miękkości. Dodajemy posiekany czosnek (Gotujemy około 2-3 min). Mieszając dodajemy maślankę. Dodajemy jajka i posypujemy koperkiem

POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.06.2013 12:32
ciekawy sposób na żurek
Bernadeta1 26.04.2013 09:03
bardzo smaczny
Laila2786 05.03.2013 13:19
musi być naprawdę super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak