Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowe pałki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 sztuk
miód leśny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
imbir starty 2 cm
olej do smażenia 2 łyzki
sól do smaku
żurawina
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowe pałki

Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Z w/w składników robimy marynatę,mieszamy i wkładamy do niej mięso.Za pomocą dłoni wszystko mieszamy żeby pałki dobrze się obkleiły w marynacie.Odstawiamy do lodówki na min.1h
Po tym czasie mięso wraz z marynatą przekładamy do wysmarowanej blaszki/naczynia żaroodpornego,przykrywamy folią i pieczemy w 180*C około jednej godziny (grzanie góra dół) Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i zapiekamy na złoto-brązowy kolor.

Wykładamy na talerz,polewamy tłuszczem jaki sie nam wytworzył podczas pieczenia i gotowe . . .

Mięso ma słodko ostry smak.Polecam wszystkim którzy lubia takie smaczki :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:25
Super pałki.
Ewelina47 30.01.2013 13:54
pysznie się prezentują
Smakosz1 30.01.2013 13:51
Słodko ostry = pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak