Żurawinowe bajaderki z orzechami

Żurawinowe bajaderki z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • kakao

    3 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • mleko

    1/3 szk
  • żurawina

    5 łyżek
  • cukier waniliowy

    1 op
  • posypka cukrowa

  • konfitura żurawinowa

    4 łyżki
  • Biszkopt

    0,5 kg
  • orzechy włoskie

    6-7 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto dokładnie pokruszyć za pomocą blendera. Masło roztopić, dodać cukier, cukier waniliowy, kakao i mleko i wymieszać na gładką masę. Masę przelać do ciasta, dodać dżem, żurawinę oraz orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować kulki i obtaczać w posypce cukrowej. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

08.03.2014 21:29
uwielbiam bajaderki

margaret

12.02.2014 16:58
to jest fajne

fotoviderek

08.02.2014 09:31
Bardzo apetyczne :)

stokrotka

07.02.2014 21:06
pyszny deserek

jowant

07.02.2014 17:21
takie bajaderki to mogę zjeść :)

Mira85

07.02.2014 17:13
super smakowite

Joannasz3190

07.02.2014 16:46
Pyszności :)

Agata3

07.02.2014 16:22
wyśmienita słodka przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat