Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowe bajaderki z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
kakao 3 łyżki
cukier 3 łyżki
mleko 1/3 szk
żurawina 5 łyżek
cukier waniliowy 1 op
posypka cukrowa
konfitura żurawinowa 4 łyżki
Biszkopt 0,5 kg
orzechy włoskie 6-7 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowe bajaderki z orzechami

Ciasto dokładnie pokruszyć za pomocą blendera. Masło roztopić, dodać cukier, cukier waniliowy, kakao i mleko i wymieszać na gładką masę. Masę przelać do ciasta, dodać dżem, żurawinę oraz orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować kulki i obtaczać w posypce cukrowej. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.03.2014 21:29
uwielbiam bajaderki
margaret 12.02.2014 16:58
to jest fajne
fotoviderek 08.02.2014 09:31
Bardzo apetyczne :)
stokrotka 07.02.2014 21:06
pyszny deserek
jowant 07.02.2014 17:21
takie bajaderki to mogę zjeść :)
Mira85 07.02.2014 17:13
super smakowite
Joannasz3190 07.02.2014 16:46
Pyszności :)
Agata3 07.02.2014 16:22
wyśmienita słodka przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak