Żurawinowa biała kiełbasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    2 sztuki
  • chrzan

    2-3 cm korzenia
  • masło

    1 łyzka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • miód

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • konfitura żurawinowa

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (świeżo mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Konfiturę z żurawiny przekładamy na talerz. Dodajemy do niej miód, sól oraz pieprz do smaku. Całość łączymy ze sobą.
Krok 2 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Przygotowane kiełbasy nacinamy delikatnie.
Krok 3 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Nacięte smarujemy przygotowaną wcześniej żurawiną.
Krok 4 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim kiełbasę.
Krok 5 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Między czasie chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach.
Krok 6 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Do kiełbasy dodajemy masło oraz chrzan. Całość smażymy razem około 7 minut , tak by kiełbasa nie była surowa.
Gotową porcjujemy na talerze i podajemy.
Krok 7 - Żurawinowa biała kiełbasa foto
Polecam i to nie tylko na Wielkanoc. Idealnie pasuje zarówno na śniadanie, obiad, czy kolację!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.02.2014 00:33
Pomysłowo i smacznie.
GOSIA18 31.01.2014 10:14
Oryginalny pomysł
wyattearp 31.01.2014 09:44
pychotka:)
Barbara13 31.01.2014 09:42
takiej kiełbaski jeszcze nie jadłam,ciekawe połączenie:)
dodi 31.01.2014 09:21
jakie smaczne kiełbaski
Milka100 31.01.2014 08:45
apetyczna kiełbaska
Aga-25 31.01.2014 08:35
wyśmienite to
Agnieszka-87-25 31.01.2014 08:16
nic tylko się delektować
Janina 31.01.2014 07:47
Takiej kiełbaski to jeszcze nie miałam okazji degustować;)
ada.la 31.01.2014 07:44
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat