Żurawina do mięs

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    50 dkg
  • woda

    2 szklanki
  • sok z jednej cytryny

  • skórka cytrynowa

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawiny umyć, dokładnie osączyć i skrapiając sokiem cytrynowym wsypać do słoi. Zagotować syrop ze skórką cytrynową, wystudzić, zalać owoce i zamknąć słoiki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 08.11.2010 01:01
Taka żurawina jest idealna do mięs!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat