Żurawina do mięs

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    40 dag
  • gruszki

    70 dag
  • woda

    3.4 szklanki
  • żurawina

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce żurawiny opłukać,osączyć. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucić gruszki i chwilę pogotować. Gdy zaczną się stawać przezroczyste, wyjąć. Włożyć żurawinę i gotować do miękkości. Potem dodać gruszki i pogotować 20 minut. Gorącą masę nakładać do słoików suchych i gorących słoiczków. Zamknąć i pasteryzować „pod kocykiem” przez 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat