Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina do herbaty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 1/2 kg
miód prawdziwy 1 łyżka

Porada

Dla ciekawego smaku można dodać łyżeczkę cynamonu.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina do herbaty

Żurawinę myjemy, osuszamy.
Wrzucamy do garnka o grubym dnia i zasypujemy cukrem.
Dusimy na małym ogniu, często mieszając przez ok 30-40 minut aż żurawina się rozpadnie.
Na koniec dodajemy miód.
Następnie przelewamy żurawinę jeszcze gorącą do słoiczków, zakręcamy.
Przechowujemy w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 11.11.2016 21:34
żurawinka rewelacja i do herbaty i do mięska:)
Renata9 08.11.2016 19:42
Uwielbiam żurawinkę
Docherro 08.11.2016 16:40
przepyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak