Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina do herbaty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina do herbaty

Żurawinę przebieramy i odbieramy suche bądż zgniłe owoce. Następnie przepuszcamy przez maszynkędo mięsa raz wsypując żurawinę a raz cukier. Następnie żurowinę z cukrem również przepuszczamy drugi raz przez maszynkę. Gotową słodką ż€rawinę dodajemy do gorącej herbaty. Trzymamy w lodówce. Taką żurawinę można również zjeść z bułka na śniadanie. Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.06.2013 06:31
musi mieć ciekawy smak
Ewelina47 30.04.2013 21:03
super, ja lubię herbatkę z żurawiną
aisza1 27.02.2013 11:22
fajny przepis
kasiek 11.02.2013 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak