Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 3 kg
cukier 2 kg
woda 1 szklanka
wanilia 1 laska
gruszki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina

Żurawinę sparzyć gorącą wodą i odcedzić. Zagotować wodę z cukrem. Obrać gruszki, pokroić drobno, wrzucić do wody. Dodać żurawinę. Dusić 40 minut. Następnie włożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować. Zagotować w dużym, płaskim garnku wodę, położyć na dno gazę lub ścierkę, włożyć do wrzącej wody zakręcone słoiki i gotować od zagotowania 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 31.01.2011 06:46
Taka żurawinka świetnie będzie pasować do mojego sera Camembert w sezamie :) Dzięki za przepis, bo zawsze kupowałem gotowe!
aisoglam 08.12.2010 18:39
podoba mi się
RenataZ-et 05.12.2010 17:17
fajny pomysł
Margo1 03.12.2010 17:48
robiłam kiedyś ale mi się już skończyły słoiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak