Żur na żebrach wędzonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    400 g wędzone
  • ziemniaki

    600 g
  • żurek

    250 ml
  • natka pietruszki

    6 łodyżki
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • sól i pieprz

  • kiełbasa zwyczajna

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości wkłądamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy łodygi z pietruszki i gotujemy wywar przez 20 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru gotujemy na pół miękko, zalewamy żurem, doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmaża na patelni. Dodajemy podsmażoną kiełbasę na koniec gotowania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 15.01.2015 13:48
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat