Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur na maślance

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku 2 szt
żurek 300 ml
kiełbasa biała 400 g
ziemniak 300 g
majeranek 30 g
maślanka 0,5 l
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: żur na maślance

keiłbaskę pokroić w juliene,wygotować przyprawić, następnie umyte ,obrane pokrojone w kostke ziemniaki wrzucamy do kiełbasy i gotujemy do miekkości, gdy ziemniaki bd miekkie, dolewamu żur, należy zagotować nast, dolać maslanke oraz majeranek,na koniec zrobić klepę ^^ mąkę + woda zblenderować nast, przez sito wlać zagotować,całośc delikatnie zgęstnieje,Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak