Przepis i sposób przygotowania na: Żur na domowym zakwasie
Kroki postępowania
Do zagotowanej wody , wlewamy zakwas , mieszamy i gotujemy 5 minut .
mąka pszenna | 4 łyżki |
woda letnia | 2 szkl |
ząbki czosnku | 4 szt |
woda | 2 litry |
jajko ugotowane na twardo | 7 szt |
kiełbasa podwawelska | 400-500 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 1-2 |
Ziele angielskie całe Prymat | 4-5 |
majeranek | 1 łyżka |
czosnek ząbki | 3-4 szt |
koperek | |
sól do smaku | |
pieprz | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: