Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur kiszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 2 szklanki
czosnek 1 szt
mąka żytnia 10 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Żur kiszony

Mąkę mieszamy z wodą i obranym posiekanym czosnkiem. Wlewamy do szklanego naczynia. Zakręcamy i odstawiamy na kilka dni w ciepłe miejsce. Gdy uzyska już swój kwaśny smak i charakterystyczny zapach można dodawać do zup jako zakwas.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 23.04.2012 17:53
fajne
dasada1 23.04.2012 17:52
fajne
dasada1 23.04.2012 17:52
fajne
dasada1 23.04.2012 17:52
fajne
dasada1 23.04.2012 17:52
fajne
dasada1 23.04.2012 17:52
fajne
agata1722
agata1722 24.02.2012 09:17
mniam
m1monika 09.01.2011 16:15
przyda mi się ten przepis :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak