Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas żurkowy z butelki 1 butelka
sól 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
majeranek 1 paczka
kiełbasa podwawelska 3 laski
jajko ugotowane na twardo 10szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
woda letnia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: żur

zagotuj wodę z zakwasem, dodaj kiełbasę w kostkę, posól i przypraw do smaku, na koniec gotowania dodaj pokrojone jajko, podawaj w gorących miskach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak