Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupowy bałagan

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
marchewka 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
groszek 1/2 szklanki
ziemniaki 6 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka
sól
pieprz
masło 1 łyżka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupowy bałagan

Marchewkę, pietruszkę i selera umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka zalać wodą, dodać kostkę rosołową, listek i ziele i zacząć gotować. Dorzucić mrożony groszek.
Pora dokładnie umyć i pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem i wrzucić do zupy.
Jak zupa się zagotuje, to dodać umyte i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie- doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 14.04.2011 17:29
lubię taki bałagan:)
Katarzyna/kate1980 26.02.2011 15:57
fajna nazwa
Babciagramolka 10.02.2011 17:56
Ja na taką zupkę mówię ,, śmieciuszka ,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak