Zupowy bałagan

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 sztuka
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • groszek

    1/2 szklanki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • masło

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i selera umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka zalać wodą, dodać kostkę rosołową, listek i ziele i zacząć gotować. Dorzucić mrożony groszek.
Pora dokładnie umyć i pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem i wrzucić do zupy.
Jak zupa się zagotuje, to dodać umyte i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie- doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta38 14.04.2011 17:29
lubię taki bałagan:)
Katarzyna/kate1980 26.02.2011 15:57
fajna nazwa
Babciagramolka 10.02.2011 17:56
Ja na taką zupkę mówię ,, śmieciuszka ,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat