Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupoa-krem ze szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 pęczek szparagów
1 pęczek włoszczyzny
1\\2 szkl śmietanki 18%
sól
cukier
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupoa-krem ze szparagów

Odlewamy litr wywaru w którym gotowały się szparagi i wrzucamy do niego opłukane szparagowe obierzyny. gotujemy około 20 min po czym usuwamy obierzyny i wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Gdy włoszczyzna będzie już miękka wyciągamy ja i przecieramy razem z kilkoma ugotowanymi szparagami. Żółtka roztrzepujemy ze śmietanką, wlewamy do gotującego się wywaru szparakowego, mieszamy i ściągamy z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak