Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 sztuki
makaron 1/2 opakowania
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 2 ząbki
indyk 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem

Do garnka z woda ok 2 litry dajemy szyje indyka i przyprawę uniwersalna .Gotujemy ok 20 min. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę ,marchewkę pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości . Następnie wyciągamy mięso studzimy i obieramy .Warzywa w zupie miksujemy na lekki krem - nie ma być gęsty. Zagotowujemy dodajemy makaron i gotujemy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Pod koniec dodajemy mięso i wyciśnięty czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 07.12.2012 09:28
Syta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak