Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka ze śmietany i jogurtu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kwaśna 1/2 łitra
jogurt naturalny 1 szt
jaja 3 szt
mąka 1,5 łyżki
boczek wędzony 20 dek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupka ze śmietany i jogurtu

Kroki postępowania

1
Boczek wędzony kroimy w kostkę i wysmażamy na chrupiące skwarki. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szklimy.
Krok 1 - zupka ze śmietany i jogurtu foto
2
śmietanę łączymy z jogurtem, dodajemy jajka i mąkę. Wszystko razem miksujemy
Krok 2 - zupka ze śmietany i jogurtu foto
3
Dokładnie wymieszane wlewamy na gorące skwarki i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do zgęstnienia i doprawiamy do smaku solą. W razie kiedy zupa wyszła by nam za kwaśna możemy dolać mleka i zagotować.
Krok 3 - zupka ze śmietany i jogurtu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.11.2013 14:16
ciekawy pomysł:-)
Ewa6274879 12.02.2013 23:55
zupka kryzysowa ;)
gosia56 12.02.2013 20:32
ciekawe połączenie
gosia1988 12.02.2013 20:28
takiej jeszcze nie jadłam
zielonamorelka 12.02.2013 20:28
ciekawa jestem jak smakuje taka zupka.na pewno jest bardzo kaloryczna i tlusta ale czasem i takich warto sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak