Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z młodej kapusty i kalarepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
ziemniaki 4 szt
śmietana 1 szt
kostka warzywna 2 szt
pieprz
przyprawa w płynie
koperek
natka pietruszki
kalarepka młoda 2 szt
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z młodej kapusty i kalarepy

W garnku z wodą gotujemy wywar z dodatkiem kostek warzywnych. Ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Marchewkę ścieramy. Kalarepkę obieramy i kroimy w paseczki cieniutkie. Gotujemy ok 1o min. Dodajemy pokrojona w paseczki kapustę. Doprawiamy przyprawa w płynie i gotujemy aż kapusta będzie miękka . Zaciągamy śmietana dodajemy posiekana zieleniną i doprawiamy pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.08.2012 18:20
jakie połączenie z kalarepka ?
Andysz 30.07.2012 10:24
pycha!;)
novita26 05.05.2012 20:48
fajne
novita26 05.05.2012 20:48
fajne
Ewa104 05.05.2012 09:57
Lubię młodą kapustkę, więc i zupę z nią i kalarepką także.
Pajecznik 05.05.2012 09:46
już nastawiam wodę :)
iwa643 05.05.2012 07:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak