Zupka z młodej kapusty i kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • śmietana

    1 szt
  • kostka warzywna

    2 szt
  • pieprz

  • przyprawa w płynie

  • koperek

  • natka pietruszki

  • kalarepka młoda

    2 szt
  • kapusta

    1/2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku z wodą gotujemy wywar z dodatkiem kostek warzywnych. Ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Marchewkę ścieramy. Kalarepkę obieramy i kroimy w paseczki cieniutkie. Gotujemy ok 1o min. Dodajemy pokrojona w paseczki kapustę. Doprawiamy przyprawa w płynie i gotujemy aż kapusta będzie miękka . Zaciągamy śmietana dodajemy posiekana zieleniną i doprawiamy pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 01.08.2012 18:20
jakie połączenie z kalarepka ?
Andysz 30.07.2012 10:24
pycha!;)
novita26 05.05.2012 20:48
fajne
novita26 05.05.2012 20:48
fajne
Ewa104 05.05.2012 09:57
Lubię młodą kapustkę, więc i zupę z nią i kalarepką także.
Pajecznik 05.05.2012 09:46
już nastawiam wodę :)
iwa643 05.05.2012 07:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat