Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka wiosenna z muszelkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kalafior 1 szt
ziemniaki 6 szt
makaron muszelki 100 g
skrzydełka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
kaszka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupka wiosenna z muszelkami

Kroki postępowania

1
Skrzydełko zalać 4l wody i gotować. Warzywa obrać i pokroić w kostke kalafiora na różyczki i dodać do gotującego bulionu.
Krok 1 - zupka wiosenna z muszelkami foto
2
Dodać makaron i po chwili kaszke manna. Śmietanę wymieszać z mąka i odrobiną zimnej wody. Następnie wlać do zupy jednocześnie mieszając, żeby się nie zważyła.
Krok 2 - zupka wiosenna z muszelkami foto
3
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi mozna posypać szczypiorkiem lub koperkiem.
Krok 3 - zupka wiosenna z muszelkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.09.2013 10:24
smaczna taka lekka wiosenna zupka
w mojej kuchni 14.08.2013 14:45
lubie takie zupki jarzynowe z makaronem
mirosława4 13.07.2013 19:55
ciekawa,takiej jeszcze nie gotowałam z kaszką manną :)
Megg 03.07.2013 19:14
smaczna zupka
as28 03.07.2013 11:13
mniam mniam
Kuchenka 03.07.2013 08:42
ładnie wygląda
Kasia35 03.07.2013 08:29
to jest mój pomysł na dzisiejszy obiad
JOANNA16 03.07.2013 08:29
pyszna zupka
2milutka 02.07.2013 21:52
warzywne są smaczne
Pyszota 02.07.2013 20:51
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak