Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka tajska

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 3 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa do smażenia
pierś z kurczaka 2 szt
bulion drobiowy 1 l
pieprz do smaku
sól do smaku
mleko kokosowe 1 puszka
papryczka chilli 1/2 szt
kurkuma 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka tajska

Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę szalotkę i czosnek.Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy.Bulion przygotowujemy jak podano na opakowaniu, zalewamy bulionem kurczaka. Gotujemy 20 minut.Doprawić do smaku pieprzem , sola .Dodajemy posiekana drobniutko papryczką i szczyptę kurkumy.Wlewamy mleko kokosowe, Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 09.02.2014 12:53
fajna zupka, do wypróbowania przepis
Czyki 09.02.2014 12:37
Uwielbiam takie zupki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak