Zupka ryżowa z marchewką i jabłkiem

Zupka ryżowa z marchewką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    arborio 4 łyżki
  • marchewka

    mała
  • jabłko

    średnie
  • cukier

    lub ksylitol do smaku
  • mleko

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż opłukać na sitku pod bieżącą wodą i zalać w garnku gorącą wodą z czajnika. Dodać utartą marchewkę i gotować, aż ryż się zacznie rozklejać.
Dołożyć pokrojone w kostkę obrane jabłko i gotować jeszcze kilka minut, aż zupełnie zmięknie. Dolać do smaku zimnego mleka, dołożyć masło i nieco cukru albo ksylitolu - zmiksować. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

29.03.2018 06:46
Super dla dziecka!

w mojej kuchni

04.07.2017 11:37
dobra zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat