Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka ryżowa z marchewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 4 szt
cebula 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 sz
natka pietruszki
por
ryż 5 garści

Przyprawy

sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka ryżowa z marchewką

Wlać wodę do garnka, włożyć opłukane skrzydełka, posolić i doprowadzić do wrzenia. Gotować wywar na wolnym ogniu przez 10 min. Do wywaru włożyć obraną cebulę, obraną marchew i pietruszkę, kilka gałązek natki pietruszki oraz drobniutko pokrojony por. Dodać liść laurowy, gotować jeszcze ok 15 min. Po tym czasie wyjąć marchew i pietruszkę a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do wywaru dodać ryż i gotować do miękkości. Wrzucić do zupy ztarte warzywa. Wyłowić cebulę i natkę pietruszki. Zupę doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.
Gotową zupę posypać świeżą, posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.03.2016 10:12
smaczna lekka zupka
RenataZ-et 16.03.2016 12:57
bardzo fajna zupka
Małgorzata92 16.03.2016 09:34
Lekkie danie :)
gusia1000 16.03.2016 00:05
Lubię taką.
Wafelek2601 15.03.2016 23:27
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak