Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka rybna z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sola filt 150 g
pomidor 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
koperek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
ryż 1 łyżka

Porada

Mojej córci zupki gotuje głównie na 2dni ,z delikatnym filetem z Soli , ryżem i warzywami jest bardzo smaczna i dostarcza wielu witamin.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka rybna z ryżem

Rybę umyć,osuszyć na ręczniku papierowym.(Jeśli mamy mrożoną rozmrozić w mleku).
Warzywa i zioła umyć ,osuszyć.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach ,pomidora sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić drobno.
Składniki zalać wodą gotować ok.10 min.
Po tym czasie rybę pokroić w malutką kostkę (uważając czy nie ma żadnej ości),zioła posiekać drobno-dodać do garnka.
Ryż przepłukać zimną wodą ,wsypać do zupki.
Gotować razem to zmięknięcia ryżu.
Zupkę można podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak