Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pomidorowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
fasolka szparagowa zielona 30 dag
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka 3
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
udko z kurczaka 1
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pomidorowa z warzywami

Do garnka wlewamy 2litry wody, wkładamy opłukane udko z kurczaka i dodajemy kostkę rosołową kucharek. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. W tym czasie obieramy ziemniaki i marchewkę i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy. Z groszku konserwowego odlewamy zalewę. Następnie do garnka dodajemy marchewkę i ziemniaki. Gotujemy około 10-15minut. Potem dodajemy fasolkę szparagową a po 2-3minutach groszek zielony. Następnie koncentrat pomidorowy rozrabiamy ze szklanką gorącego bulionu z garnka i wlewamy całość. Zagotowujemy. Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem według smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 27.11.2012 23:00
super
Adamorek 14.08.2012 17:39
smacznie i zdrowo
safcia 25.07.2012 19:25
super
Agnieszka91 18.07.2012 12:30
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak