Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pomidorowa z ryżem i mięskiem (powyżej 12 miesiąca)
Ryż opłukać i wrzucić do gotującego się wywaru. Po 10 minutach dodać warzywa. Gotować ok 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodać natkę pietruszki. Zagotować i zestawić zupkę z ognia.
Skrzydełko wyciągnąć z zupki, obrać mięsko i drobno pokroić, dodać ponownie do obiadku.
Po przestudzeniu zupki, dodać olej lniany, lub inny olej roślinny.
Zupkę podzielić na dwie porcje, jedną podać dziecku, drugą zamknąć w pojemniczku i przechowując w lodówce zostawić na następny dzień.
W razie konieczności, warzywa można jeszcze rozdrobnić widelcem lub po prostu zmiksować, ponieważ jedne dzieci lubią bardziej inne mniej rozdrobniony pokarm :)