Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki z kurczaka 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 sztuka
przyprawa do potraw
makaron świderki 150 dag
sól szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
smietana 18% 20 ml
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupka pomidorowa

Dwie nogi z kurczaka zagotować w 2 litrach wody,wrzucić kostke rosołową a następnie jarzynkę(marchew,cebule,pietruszke) dodajemy łyżke Kucharka sól i pieprz,gdy warzywa będą już miekkie dodajemy przecier pomidorowy nastepnie do kubeczka wlewamy troche zupy dodajemy łyżke maki i troche śmietany mięszamy wlewamy do zupy i dodajemy resztę śmietany, doprawiamy jeszcze do smaku. makaron gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak