Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka parzybroda

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka 1
ziemniaki 4
marchew 1
pietruszka 1
kapusta biała 1/4 główki
cebula 1
ziele angielskie 3
sól
pieprz
kminek szczypta
natka pietruszki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka parzybroda

Porcje rosołową umyć, zalać wodą ok 2 l i zagotować, dodać ziele angielskie , obrane i pokrojone ziemniaki, marchewke, cebulę posiekaną drobno i pietruszke, Następnie pokroić w kostkę kapustę i dodać do zupy. Posypać odrobiną kminku i majeranku.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Posypać natką i zielonym majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 06.11.2013 18:46
FAJNA SMACZNA ZUPA
Smaczna_B 06.11.2013 17:47
SUPER! wracają smaki z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak