Zupka paprykowa

Zupka paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • papryka czerwona

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupka paprykowa

Wszystkie warzywa oczyścic i pokroic na małe kawałki. Podsmażyc je na oleju, posypac mielona papryką (około łyżeczki) i zalac litrem wody. Dusic przez 10 minut, następnie zmiksowac, doprawic solą, pieprzem i śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

szajba2 27.05.2011 12:11
podoba mi się
Barbara55 13.05.2011 18:44
może być smaczna
kielcok1 27.04.2011 16:03
taka mała zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat