Zupka mleczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 l
  • żółtka

    3
  • orzechy włoskie

    300 g
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

  • twaróg

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy zalewamy wrzątkiem i ściągamy nich skórkę. Siekamy na mniejsze kawałki. Następnie mleko gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy powoli do mleka. Mieszamy trzepaczką, dodajemy orzechy i dodajame przetarty przez sito biały ser. Doprawiamy szczyptą soli. Pyszna zupka mleczna. Można także dodać inne orzechy oraz rodzynki czy musli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat