Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka mięsna z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 25 dag
boczek wędzony 15 dag
jaja 4
makaron kokardki 15 dag
masło do smażenia 3 łyżki
Barszcz biały 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka mięsna z makaronem

W garnku wlewamy wodę, dodajemy kostkę bulionową i jak będzie się gotowała dodajemy makaron. W tym czasie kroimy w kostkę kiełbasę i boczek, podsmażamy na patelni na rozgrzanym masełku. Gdy podsmażymy dodajemy do garnka. Jaja gotujemy osobno na twardo. Gdy makaron będzie al-dente, rozrabiamy barszcz biały z torebki według przepisu na opakowaniu i dodajemy do garnka, chwilkę jeszcze gotujemy. Na koniec doprawiamy wedle smaku, majerankiem, solą i pieprzem. Zestawiamy zupę z ognia. Jaja obieramy, kroimy i dodajemy do garnka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 02.12.2013 18:19
lubię taką
wlicka 06.03.2013 15:12
mmm super;)
wlicka 03.03.2013 23:54
na pewno dobra...
Bernadeta1 19.01.2013 10:26
smaczne
Jodaj 18.12.2012 14:24
zupka mniam :)
Adamorek 11.06.2012 23:52
wygląda apetycznie
Amellia 06.06.2012 08:47
mniam
mariel78 15.05.2012 16:45
super
Emiliozo 11.05.2012 23:44
jeszcze takiej nie jadłam
MagdaXXX 11.05.2012 17:59
bardzo pożywna zupka
Betka 02.05.2012 08:13
lubię takie zupki;)
Kikiriki 01.05.2012 22:15
super
zdzichu 01.05.2012 11:06
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak