Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka meksykańska z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
Kucharek przyprawa uniwersalna
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 4 szt.
papryka czerwona 1-2 szt.
pomidory krojone z puszki
pieczarki
fasola czerwona z puszki
kukurydza w puszce
przecier pomidorowy
serek topiony
ziemniaki
Pieprz czarny mielony Prymat
chili Prymati

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka meksykańska z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę obieramy, myjemy, ćwiartki z kurczaka myjemy, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zacznie się gotować dodajemy kucharka do smaku. Gotujemy na małym ogniu
Krok 1 - Zupka meksykańska z mięsem mielonym foto
2
Cebulę kroimy w talarki,, dusimy pod przykryciem
Dorzucamy mięso mielone oraz pokrojoną w paseczki paprykę.
Dusimy
Krok 2 - Zupka meksykańska z mięsem mielonym foto
3
Na patelnię do mięsa wrzucamy pomidory z puszki oraz pokrojone pieczarki.
Dusimy
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnuszku
Krok 3 - Zupka meksykańska z mięsem mielonym foto
4
Całość przekładamy do garnka, dodajemy kukurydzę i fasolę z puszki.
Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy pieprzem i chili
Krok 4 - Zupka meksykańska z mięsem mielonym foto
5
Całość zalewamy ugotowanym wywarem.
Dodajemy ugotowane ziemniaki oraz pokrojoną marchewkę z wywaru
Krok 5 - Zupka meksykańska z mięsem mielonym foto
6
Do miseczki wlewamy trochę gorącego wywaru, w którym rozpuszczamy serek topiony, następnie wlewamy go do zupy, mieszamy. Przyprawiamy ewentualnie do smaku
Krok 6 - Zupka meksykańska z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.01.2015 12:56
taka zupa by mi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak