Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka marchewkowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
skrzydełka kurczaka 3 sztuki
marchewki 5 sztuk
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 mała
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka marchewkowa

Skrzydełka myjemy i wkładamy do wrzącej wody i gotujemy.Cebulkę kroimy w kostkę i lekko przysmażamy na maśle.Następnie wsypujemy startą na tarce marchew lekko przysmażamy.Gotowe i miękkie skrzydełka wyciągamy,wsypujemy marchewkę z cebulką i gotujemy w tym rosole do miękkości.Doprawiamy solą i imbirem do smaku. Gdy marchew zmięknie całość zmiksować blenderem na krem. Ponownie zagotować można dodać jogurt naturalny ze 2 łyżki .Można podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.06.2014 17:27
wspaniała zupa
mysia12 03.05.2014 20:42
Uwielbiam taką
sylwiusia055 03.05.2014 19:58
Zupa dyniowa zawsze pyszna. :)
gusia1000 28.04.2014 21:59
Zawsze dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak