Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka klopsikowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
mięso mielone 400 g
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 1-2 szt
mąka ziemniaczana 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka klopsikowa

Cebulkę kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa - mieszamy.
Z mięsa tworzymy małe klopsiki, obtaczamy je w mące ziemniaczanej i wrzucamy na gotującą się wodę (ok 2 l).
Jak klopsiki wypłyną na wierzch dodajemy startą na tarce - marchew, pietruszkę i seler. Dodajemy por, liść laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy solą, pieprzem.
Po ok 25 min gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy na wolnym ogniu ok 1 godzinki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.03.2013 12:32
bardzo smaczna taka zupka
aredzimska 19.03.2013 11:58
Moja córcia uwielbia :D przy okazji zupki zjada i mięsko i sporo warzyw :D
w mojej kuchni 19.03.2013 11:39
lubię i podobnie gotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak