Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
kalafior 1 szt
pieczarki 20 dag
koperek
śmietana 30% 1 szklanki
pieprz
sól
jajko 4 szt
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami


Brokuła i kalafior myjemy osuszamy kroimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pieczarki kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiarteczki.

Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojone ziemniaczki. Do garnka z wodą wkładamy pokrojony kalafior i brokuł. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Dodajemy podsmażone pieczarki i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Kiedy warzywa robią się miękkie dolewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Dodajemy pokrojony koperek. podajemy z ćwiartkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak