Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka jesienna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
pietruszka
makaron
seler
cebula biała
karkówka 20dag
natka pietruszki
groszek mrożony
kostka rosołowa
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka jesienna

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać ok. 1.5 l wody i zagotować razem z kostką bulionową cielęcą. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić. Dodać do wywaru i gotować na małym ogniu. Mięsko umyć i pokroić w kostkę razem z cebulą. Podsmażyć na oleju, oprószyć solą i pieprzem oraz solą czosnkową. Do gotujących się warzyw dodać mrożony groszek (garść) oraz kilka brukselek, posiekaną natkę i mięso razem z olejem z patelni.
Krok 1 - Zupka jesienna foto
2
Zamieszać i wrzucić garść makaronu. Gotować całość na małym ogniu.
Krok 2 - Zupka jesienna foto
3
W razie potrzeby doprawić mieszanką przypraw.
Krok 3 - Zupka jesienna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 11.10.2012 09:14
pyszna ta Twoja zupka, taka prawdziwie jesienna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak