Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka cukiniowo-koperkowa z kurczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 100 g
cukinia 1/2 małej sztuki
ziemniak 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
koperek 6 gałązek
olej rzepakowy 1/2 łyżeczki

Porada

Pożywa zupka dla najmłodszych z warzyw , koperku i kurczaka.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka cukiniowo-koperkowa z kurczakiem

warzywa ,obrać ,umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
Marchew ,pietruszkę oraz cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach ,ziemniaka pokroić w małą kosteczkę.
Koperek umyć ,osuszyć ,posiekać.
Pierś umyć ,osuszyć,oczyścić z błonek,pokroić drobno.
Do garnka włożyć marchew ,pietruszkę oraz ziemniaka zalać wodą ,gotować na pół miękko .
Po tym czasie dodać cukinię ,pierś ,koperek oraz olej.
Gotować całość ok 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.08.2015 07:43
mnie też smakowała by taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak