Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka Agatki z Mielonym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
wody 0,5 litra
kostki rosołowe 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
cebula 2 sztuk
zioła 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka Agatki z Mielonym

Gotujemy wodę dodając kostki rosołowe, dodajemy liście laurowe i wszystkie przyprawy które dodajemy do zup ( ja na przykład daje: pieprz, zioła prowansalskie, oregano, majeranek)
Na patelni smażymy na 1 łyżeczce oleju pokrojona w kostkowe cebulką, jak już będzie podsmażona to dodajemy do garnka)
następnie dorzucamy resztę kukurydzę razem z wodą. na sam koniec dodajemy mięso mielone

Do mięsa mielonego dodajemy jajko i przyprawy według uznania ( tak jakbyśmy robili mielone) (ja dodaje przyprawę kebab, pieprz, zioła prowansalskie) a następnie formujemy w kulki.

Kulki na sam koniec dorzucamy do garnka i gotujemy około 15-20 min.
Mniam polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.04.2013 09:04
ciekawa zupka
Amellia 27.03.2013 09:31
mniam mniam
traktorek 22.03.2013 16:27
pomysłowa
Rafał3 04.03.2013 20:54
świetna polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak