Zupa-krem z zielonej soczewicy

Zupa-krem z zielonej soczewicy

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica zielona

    200 gramów
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • bulion

    1 litr
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    z 1/2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę umyć, zalać bulionem i gotować przez 30 minut. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać do gotującej się soczewicy. Doprawić do smaku solą, kolorowym pieprzem, papryką i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze 10 minut. Przestudzić, zmiksować i podawać. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 27.01.2012 07:29
pyszny krem
Małgorzata106 29.12.2011 11:08
super
Neetka90 11.12.2011 14:03
suuuper ;))
Neetka90 11.12.2011 14:03
suuuper ;))
Neetka90 11.12.2011 14:03
suuuper ;))
Neetka90 11.12.2011 14:03
suuuper ;))
owocówka 23.11.2011 06:58
mniam
gosia47-47 21.06.2011 09:07
doskonałe
agnieszka214 06.06.2011 18:53
ciekawy przepis
Agnieszka_B 04.06.2011 22:25
Nie jadłam zupy z soczewicy, więc koniecznie muszę wypróbować ten przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat