Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
seler 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z selera

Pokrojony na niewielkie kawałki seler zalewamy odrobiną wody, dodajemy masło i dusimy do miękkości. Przecieramy przez sito, dodajemy do bulionu, gotujemy. Zaprawiamy mąką ze śmietaną, podajemy z grzankami, posypaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 23.08.2011 10:57
nie jadłam pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak